Tijdens ons werk stellen wij vaak de volgende vraag aan onze klanten: ‘wat maakt dat je hebt gekozen om therapie met honden of paardencoaching aan te gaan? Wij krijgen dan vaak terug: ‘ik heb gewoon wat meer met dieren in het algemeen. Eigenlijk heb ik meer met dieren dan met mensen…. Dieren zijn eerlijk, echt. Ik weet wat ik aan ze heb, ze veroordelen mij niet en ik hoef mij daarom niet beter voor te doen.

” Een psychiatrische diagnose is veelal taboe en het beïnvloedt de manier waarop mensen zichzelf zien en worden gezien, ingrijpend. Men ervaart discriminatie, vooroordelen en uitsluiting. Tweederde van deze mensen, stopt met activiteiten en zwijgt over problemen uit angst voor stigma (www.samensterkzonderstigma.nl). Stigma en zelfstigma belemmeren herstel, en maakt dat mensen hulp vermijden. Veel mensen ervaren stigma als zwaarder dan de aandoening zelf. Gezien worden, erbij horen, mee werken en meedoen kan een mensenleven zin geven.

Bron: www.weekvandepsychiatrie.nl

De Week van de Psychiatrie heeft onder andere hierom het thema “Betekenisvol meedoen” gekozen.’’ In deze week maken wij de aftrap van een reeks snuffelmiddagen waar je kan komen beleven, doen en ervaren. Betekenisvol meedoen.

We nemen je mee in de wereld van onze professionele paardencoaching, therapie met honden en therapeutische yoga. Kom je ook snuffelen? Aanmelden kan via info@hetbinnenstebuiten.nl.

De kosten

Voor medewerkers en cliënten van Lister is de snuffelmiddag geheel gratis, voor anderen kost deze hele verzorgde middag €10,-!

Er zijn 15 plekken per middag beschikbaar zodat de groepen niette groot worden, dus zorg dat je je tijdig aanmeldt!

Aanmelden kan op info@hetbinnenstebuiten.nl.

Data:

  • Donderdag 26 maart van 13:00 tot 16:00
  • Woensdag 22 april van 13:30 tot 16:30
  • Woensdag 13 mei van 13:30 tot 16:30
  • Woensdag 10 juni van 13:30 tot 16:30