Je BinnensteBuiten – 5 weekse groepstraining

Merk je dat je soms wordt overweldigd door emoties, gedachten of lichamelijke sensaties? Dat boosheid, verdriet of angst zo hevig zijn dat ze je over lijken te nemen? Ben je op zoek naar manier om jezelf hierin meer te kunnen (laten) ondersteunen? 

In de vijfweekse training bij het Binnenste Buiten leer je in een veilige setting meer over hoe jouw systeem (je hoofd èn je lijf) werkt en hoe je – op basis van deze kennis – met verschillende technieken jezelf kan helpen ondersteunen. 

Misschien herken je de kritische stemmen stemmen wel die je vertellen dat je het niet goed doet (“waarom moet ik nou altijd huilen als ik boos ben?” “hoe kan het toch dat ik zo snel bang ben, er is toch niks aan de hand?”). Alle (emotionele) reacties zijn ontstaan in een context waarin ze nodig waren; waarin ze je toen hebben geholpen zo goed mogelijk te overleven in de (moeilijke) omstandigheden van dat moment. Door met zachtheid en begrip te kijken naar hoe jouw reacties zijn ontstaan, geef je jezelf de liefde en ruimte die je verdient en je beter helpt nieuw gedrag aan te leren. 

In vijf groepsbijeenkomsten en twee individuele coachingsmomenten leer je meer over hoe jouw zenuwstelsel werkt en maak je kennis met verschillende technieken (o.a. meditatie, paardencoaching en adem) om deze op een behulpzame manier te beïnvloeden. Het begeleidende team bestaat uit professionals met ruime ervaring en een warme, liefdevolle en holistische benadering.

Wat ga je doen?

Elke week is er een ander thema die gefaciliteerd wordt door verschillende begeleiders van onze locatie. 

 • Week 1: kennismaking en introductie met de Polyvagaal Theorie & individueel coachmoment
 • Week 2: Paardencoaching
 • Week 3 Lichaamsgericht/ Adem & zenuwstelsel
 • Week 4: Natuurgerichte Mindfulness & Qigong & individueel coachingsmoment paardencoaching
 • Week 5: Vuurceremonie/ Afsluiting en integratie 

Je krijgt een boek met daarin je een map van je eigen processen en zenuwstelsel en met oefeningen die je kunnen helpen om wat je leert in je dagelijks leven te integreren zodat je het meeste uit het programma haalt. 

Data en tijden

 • maandag 24 oktober, 09:30-12:30
 • vrijdag 28 oktober, een individuele sessie van +/- 30 minuten, in samenspraak in te plannen
 • vrijdag 4 november, 09:30-12:30
 • maandag 7 november, 09:30-12:30
 • vrijdag 11 november, een individuele sessie van +/- 30 minuten, in samenspraak in te plannen
 • maandag 14 november, 09:30-12:30
 • maandag 21 november, 09:30-12:30

Voor wie is dit programma geschikt:

Dit programma is geschikt voor mensen tussen de 18 en 65 die affiniteit hebben met de natuur. We zijn enigszins rolstoeltoegankelijk, maar immobiliteit is een contra-indicatie vanwege de faciliteiten van de weides, paardenbak en ruimtes. 

Er is wat ruimte voor individuele aandacht, maar het is fijn als je in een groepje mee kan doen. De groepen zijn maximaal 8 personen. Mocht je twijfelen over de groepsgeschiktheid; overleg even met ons, wij denken met je mee. Mocht het dan toch lastig blijken kunnen we wellicht een 1 op 1 aanbod aanbieden om de juiste zorg en maatwerk te bieden. 

Praktische info

Kosten: Gratis deelname voor mensen die door Lister begeleid worden. Begeleiders, PB´ers en herstelcoaches zijn ook welkom om mee te komen zolang er voldoende ruimte is.

Trek verschillende lagen kleding aan, het kan koud zijn/ worden. Bij voorkeur comfortabele kleding waar je lekker in kan bewegen en die ook vies mag worden vanwege de natuur, weides en de dieren.