Lichaamsgerichte Yoga- en meditatietherapie

Wat kunnen we voor jou doen?
  • Individuele yoga en meditatie therapie
  • Groep ‘Vind je innerlijke kracht’

Wat is het?

Angst, verdriet, boosheid, geluk, onzekerheid, vrijheid en liefde zijn onder andere ervaringen die we allemaal kennen en in ons lijf een plek hebben. Het belichamen van dat wat er is, zonder te hoeven veranderen. In deze sessies focussen we op het bewust worden van gedachten patronen, te observeren hoe je met jezelf omgaat, hoe je je verhoudt tot het leven waarin er afleiding, verwachtingen, pijn en liefde zijn. Het is een sessie waarin je in de pure vorm van jouw ‘zijn’ komt te staan. Rauw en onaangepast. Voel, hoor, verbindt, vertraag en LEEF! In de sessie wordt gewerkt met yoga houdingen, stemexpressie, meditatie en ademhaling. Daar waar ontspanning ontstaat kan het zelfhelend vermogen van je lichaam het overnemen en kan er heling plaatsvinden.

Marieke Joling

De sessies worden gegeven door Marieke Joling. Marieke is een ervaren yoga instructrice en herstelcoach in de GGZ. Marieke werkt eclectisch integratief door verschillende methodieken te gebruiken. Ze werkt met de Rots & Water methodiek, yoga houdingen, meditatie- en ademhalingstechnieken klankschalen, stem en instrumenten.
Door haar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg kan ze haar programma professioneel bieden aan een brede groep mensen.

Deze sessies zijn individueel omdat het in een groep soms te lastig is om jezelf te durven uiten. Zo kan jij alles uit de sessie halen en is er volle aandacht voor jou. Hierdoor is de diepgang en het effect veel groter.

8 uitgangspunten van onze yoga- en meditatietherapie

Surrender to what is

Let go of what was

Have faith in what will be

1

Geen oordeel

Kan je zonder oordeel kijken naar dat wat er is?
2

Openheid

Stel je open voor dit moment, elke keer opnieuw. Elk moment is uniek, beleef het alsof het de eerste keer is
3

Geduld

Geduld is een vorm van wijsheid. Het is een vermogen de dingen hun eigen tijd te geven zich te laten ontvouwen
4

Niet hoeven streven

Je hebt op dit moment alles om gelukkig te kunnen zijn, je bent goed zoals je bent
5

Vertrouwen

Leer beter naar jezelf luisteren en leer je lichaam beter kennen. Je ontwikkelt vertrouwen in jezelf en in anderen
6

Acceptatie

Zie en voel dat jij goed bent zoals jij bent en dingen zijn zoals ze zijn zonder oordeel
7

Loslaten

Een manier vinden om dingen te laten zoals ze zijn, om dingen te aanvaarden zoals ze zijn. Loslaten begint met leren zien wat je vasthoudt
8

Mildheid

Bestaansrecht geven aan het huidige moment zonder hierover te hoeven oordelen is niet mogelijk zonder een houding van liefdevolle vriendelijkheid en mildheid naar jezelf en anderen

Meer informatie over lichaamsgerichte Yoga- en meditatietherapie

Vraag meer informatie aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Groep: Vind je innerlijke kracht

In deze groep werken we met veel rituelen. Rituelen zijn opeenvolgende handelingen die een belangrijke gebeurtenis bekrachtigen. We staan stil bij belangrijke gebeurtenissen en geven deze gebeurtenissen betekening. Zo kan het leven weer meer kleur krijgen. We gaan 10 weken lang op onderzoek hoe je meer energie uit je leven kunt halen, waar je blij van wordt en hoe je in je kracht kan staan. Dit doen we door middel van stemexpressie, dansen, actieve meditaties, yoga, innerlijk kind werk, voice dialogue, rituelen en ceremonies (o.a. een vuurceremonie). Om er achter te komen waar je blij van wordt is het soms nodig om ook door de ‘schaduw’ stukken heen te gaan.

Op rituele wijze werken is anders dan de meeste mensen kennen. Ben je nieuwsgierig en wil je meer betekenis aan je leven geven, dan ben je van harte welkom. Donderdag middagen van 13.00 tot 17.00

Ik heb wel vaker yoga gedaan, maar nog nooit op zo´n manier als ik nu bij HBB ervaar. Ik merk dat ik nu echt tot de kern van mezelf kom. Dat ik allerlei dingen tegen kom in mijn lichaam waar ik me nog niet bewust van was. Het is zo´n mooie manier om door middel van geluid en klanken ook tot mezelf te komen. Ik voel me een stuk fijner in mijn lichaam, wat voor mij heel bijzonder is gezien ik een eetstoornis heb en struggle met mijn lichaamsbeeld. Ik ga elke keer na yoga weg met een goed gevoel, en een prettig gevoel over mijn lichaam weg.

DeelnemerLister

Meer informatie over lichaamsgerichte Yoga- en meditatietherapie

Vraag meer informatie aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.