Bodywork (Myofascial Energetic Release Therapy)

Deze sessies nemen je mee uit het actieve denken en verbinden je weer met de wijsheid van je lichaam. Ieder lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen.

Wat is Bodywork?

Deze sessies nemen je mee uit het actieve denken en verbinden je weer met de wijsheid van je lichaam. Ieder lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen. Kijk maar naar een wondje die vanzelf dichtgaat als je gevallen bent. De intelligentie die je lijf hiervoor gebruikt gaat nog veel verder dan het helen van een wondje. Ook psychische en emotionele trauma’s weet je lijf goed op te lossen op het moment dat je lijf in zijn natuurlijke ontspannen staat is. Alleen gebeurt het vaak dat ons systeem niet tot ontspanning komt.

De meeste mensen leven met afstand tot hun lichaam waardoor signalen niet bewust worden opgepikt. Door verkeerd aangeleerde gewoontes, houdingen, psychische en emotionele trauma’s of het meemaken van een ongeluk en operatie kan de energie in je lijf niet optimaal stromen. Dit soort gebeurtenissen zorgen voor een verkramping in de fascia (gel-achtige laag die onze botten en spieren samenhoudt).

De fascia zorgt voor de communicatie tussen ons zenuwstelsel, weefsels, organen. Fascia is het medium waarin voedingsstoffen, hormonen en witte bloedlichaampjes worden uitgewisseld. De basisconditie van de fascia kan de verdeling van deze lichaamsstoffen beïnvloeden. Fascia reageert op spanning. Omdat het sympathische zenuwstelsel veel zenuwuiteinde in het fascia heeft, kan het verharden bij veel spanning en overweldiging. Wanneer de fascia lang gespannen blijft kan er een chronische verandering plaatsvinden. Je lijf kan pijnlijk aanvoelen of emoties kunnen onverklaarbaar lang blijven. Fascia zorgt ook voor het weghalen van afvalstoffen in het lijf. Op het moment dat de fascia dus niet in zijn natuurlijke basisconditie is blijven er onnodige afvalstoffen in je lijf zitten die invloed hebben op hoe je de wereld beleeft.

Door de communicatieve aard van de fascia kan deze emoties en gevoelens vasthouden of loslaten. In de fascia kunnen de traumatische ervaringen vastzitten, maar ook kan er door een ontspannen fascia een gevoel van geluk en extase vrijkomen.

Wanneer we stress kunnen loslaten en in de natuurlijke balans van ons lichaam komen, kan er vertrouwen, innerlijke wijsheid en heling plaatsvinden.

De sessies

Hoe ziet een sessie eruit?

De sessie duurt 1,5 uur en wordt gegeven op een massagetafel. Ademhaling is een essentieel aspect in de sessie om niet onnodig te verkrampen. Ook zal de adem je helpen in het moment te blijven en aanwezig te blijven bij de taal van je lijf.

Waar ondersteunt bodywork bij?

Ontspanning

Doorstroming van de energie

Stimuleren van gezond fascia

Loslaten van emoties

Meer informatie over bodywork.

Vraag meer informatie aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.