Lichaamsgerichte hulpverlening

Angst, verdriet, boosheid, geluk, onzekerheid, vrijheid en liefde zijn ervaringen die we allemaal kennen en in ons lijf een plek hebben. Het belichamen van dat wat er is, zonder te hoeven veranderen. In deze sessies focussen we op het bewust worden van gedachtepatronen, observeren we hoe je met jezelf omgaat, hoe je je verhoudt tot het leven waarin er afleiding, verwachtingen, pijn en liefde zijn.

Belangrijk nieuws: Het BinnensteBuiten gaat stoppen. Het project zit nu in een afrondende fase. Lopende trajecten worden voor nu op een passende manier afgesloten. Er worden geen nieuwe trajecten meer opgestart. Ook komen de inloop, de inloopyoga en de rondleidingen te vervallen per 30 januari.

Individueel

Individuele yoga en meditatie therapie

Groepen

Groepsmodules Lichaamsgerichte Hulpverlening

Myofascial energetic release therapie

Bodywork

Waarom is het belangrijk om contact met het lichaam te hebben?

Op het moment dat we onder hoge spanning leven (stress, trauma) kan die spanning zoveel worden dat we in een verdoofde stand raken. Dit is in overleving een ‘freeze’ stand. Ons lichaam doet alleen dat pure noodzakelijke om in leven te blijven. Ons hart blijft kloppen, bloed blijft stromen en ademhaling is licht aanwezig. Ons lichaam heeft de energie nodig om te overleven en stopt die in het ‘freezen / bevriezen’. Verder voelen we ons dan vaak heel moe en leeg.

Het lichaamsbewustzijn

Het lichaamsbewustzijn is in deze staat heel minimaal of misschien wel weg. Om ons lichaam te helpen om uit de overlevingsstand te komen is het belangrijk dat we naar een veilig gevoel gaan. Dat gevoel van veiligheid en verbinding is in het moment. Ons lichaam is een middel om in het moment te komen. Het lichaam kan niet ergens anders zijn dan hier en nu. Onze gedachten echter wel. Door het lichaamsbewustzijn te vergroten trainen we dus ook dat onze gedachten aan de stressvolle en onveilige situaties mogen verbinden. Op het moment dat we een ervaring hebben waarin we ons veilig voelen zal het lichaam ook geen cortisol (stresshormoon) aanmaken. Hierdoor kunnen we ons meer ontspannen voelen en de signalen van ons lichaam horen en daar naar kunnen luisteren. Ons lichaam geeft ons namelijk al kleine signaaltjes als er iets te veel wordt. Als we die opmerken kunnen we daar naar handelen zonder dat we onszelf gaan overwerken. Ook geeft ons lichaam signaaltjes als er grenzen worden bereikt. In contact met anderen of in situaties. De antwoorden op zoveel levensvragen liggen al verscholen in je lichaam. In deze sessies trainen we om die weer te gaan horen. Om het lichaamsbewustzijn te vergroten en zo je eigen schatten te mogen herontdekken.

Ervaringen die we kennen

Angst, verdriet, boosheid, geluk, onzekerheid, vrijheid en liefde zijn onder andere ervaringen die we allemaal kennen en in ons lijf een plek hebben. Het belichamen van dat wat er is, zonder te hoeven veranderen. In deze sessies focussen we op het bewust worden van gedachten patronen, te observeren hoe je met jezelf omgaat, hoe je je verhoudt tot het leven waarin er afleiding, verwachtingen, pijn en liefde zijn. Het is een sessie waarin je in de pure vorm van jouw ‘zijn’ komt te staan. Rauw en onaangepast. Voel, hoor, verbindt, vertraag en LEEF! In de sessie wordt gewerkt met yoga houdingen, stemexpressie, meditatie en ademhaling. Daar waar ontspanning ontstaat kan het zelfhelend vermogen van je lichaam het overnemen en kan er heling plaatsvinden.

Meer informatie over lichaamsgerichte Yoga- en meditatietherapie

Vraag meer informatie aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ik heb wel vaker yoga gedaan, maar nog nooit op zo´n manier als ik nu bij HBB ervaar. Ik merk dat ik nu echt tot de kern van mezelf kom. Dat ik allerlei dingen tegen kom in mijn lichaam waar ik me nog niet bewust van was. Het is zo´n mooie manier om door middel van geluid en klanken ook tot mezelf te komen. Ik voel me een stuk fijner in mijn lichaam, wat voor mij heel bijzonder is gezien ik een eetstoornis heb en struggle met mijn lichaamsbeeld. Ik ga elke keer na yoga weg met een goed gevoel, en een prettig gevoel over mijn lichaam weg.

DeelnemerLister