Energetisch contact tussen mens en dier

Never a dull moment

Even voorstellen: Judith van Dillen

Vanaf de start van HBB werk ik met de dieren. Naast de dagelijkse verzorging, die ik deel met mijn collega Michiel en vrijwilliger Merel, heb ik een zogenaamd holistisch management opgezet. Holistisch management is dat je kijkt naar alle facetten (het geheel) die nodig zijn om het dier heen (omgeving) en voor het dier zelf (individu) om het zo goed mogelijk te laten functioneren. 

Om te kunnen “werken” als paard, bijvoorbeeld bij paarden coaching, of als geit in een groepssessie, heb je een goede basis nodig. Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen, sowieso, maar zeker als je anderen ook nog wilt helpen/ondersteunen in hun ontwikkeling. Voor die zorg zijn de paarden en geiten van ons afhankelijk.

Hiernaast begeleid ik samen met collega Ilona de deelnemers van de dagbesteding. Met deze mensen werk ik samen in de verzorging van de dieren, neem ze mee in de kennis over dieren, planten en kruiden kennis, de ervaring van ruimte in en om je heen en meer lichaamsbewustzijn. 

Naast mijn werk bij HBB heb ik een eigen paard (met veulen) en een gezin met drie dochters van 4, 10 en 13. Een druk en vol leven, “never a dull moment..”. Ik houd van gezelligheid en altijd in voor een geintje. Door mijn werk en dagelijkse omgang met paarden (en het zal wel door de leeftijd komen..;)) groeit mijn lichaamsbewustzijn en energetisch contact met mens en dier.