Verbinden met het eigen lijf

Gronding & Rust

Even voorstellen: Eline Bouma

Ik geef lichaamsgerichte therapie bij Het BinnensteBuiten. Vanuit mijn eigen ervaring heb ik  geleerd hoe het verbinden met haar eigen lijf er weer voor kan zorgen emoties beter te kunnen ervaren. Hoe het vertragen kan zorgen dat je voelt hoe emoties door je heen kunnen gaan en deze ook te verdragen door de adem als handvat te hebben. Ik gebruik in de sessies beweging in de vorm van yoga, intuïtieve dans en andere vormen die passend zijn bij de persoon. De adem is een concrete tool die ingezet kan worden om te ervaren hoe je je staat van zijn kan wijzigen. Als het passend is bij de persoon gebruikt ik ook bodywork bij het ademen, met als doel dat iemand beter kan voelen hoe de adem verdiept kan worden of het bodywork wordt gebruikt om meer gronding en rust te ervaren.

Mijn kracht ligt in het luisteren, observeren en aansluiten bij de ander. Graag vertraag ik samen en zet ik mezelf  in tijdens de oefeningen; gelijkwaardigheid en het samen aangaan is een groot goed voor mij.

Voice dialogue is ook een methode die ik inzet tijdens mijn werk bij Het BinnensteBuiten. Voice Dialogue is een vorm van werken waarbij de verschillende delen die er in iemand aanwezig zijn letterlijk een plekje in de ruimte krijgen. De persoon waarmee ik werk wordt gevraagd om te laten zien waar dit deel leeft in hem of haar en wat zijn standpunt is; hoe zou dit deeltje reageren op bijvoorbeeld een dilemma waar de persoon mee zit. Het kan heel helpend zijn om even dat hele deeltje te horen uit al de verschillende delen die wensen, verlangens, behoeften en taken hebben.