Start before you're ready

Voel jouw waarheid

Even voorstellen: Céline Kersten

Als tiener vond ik het leven niet leuk. Ik voelde me vreemd, niet passend in deze wereld. Ik hoorde nergens bij. Ik had geen goede vrienden, wist niet wie of wat ik was, en was continu zoekende naar de zin en naar het gevoel van leven. Ook voelde ik me onbegrepen. Door hulpverleners, door mijn familie en door school. Wat ik nodig had was er niet. Ik kwam in destructieve relaties terecht en voelde me verloren. Door zelfonderzoek, natuur en het contact met dieren hervond ik niet alleen de verbinding met het leven, maar ook de verbinding met mijzelf als persoon, als ziel op de wereld. 

10 jaar heb ik gewerkt als sociotherapeut, persoonlijk begeleider en herstelcoach. Met veel verschillende doelgroepen: forensische psychiatrie, ernstig psychiatrische aandoeningen en met mensen met eetstoornissen.  Ik heb van al deze mensen enorm veel geleerd. Maar mijn grootste lessen waren eigenlijk 2 dingen:

  • Het huidige zorgsysteem werkt niet goed genoeg voor de behoeftes van mensen, en
  • Ik kan niet goed voor anderen zorgen als ik niet goed voor mezelf kan zorgen (en mijn energie kan bewaken).

Ik ging samenwerkingen aan voor mijn caseload met een paardencoach, een hulpverlener met hulphonden en lichaamsgerichte begeleiders. Ik zag van dichtbij het effect op iemand met psychische problemen als het minder mag gaan om het verhaal (om woorden) en meer over de beleving, de ervaring en het verbinden met je lichaam.

Dit gaf me hoop en een nieuwe richting. Ik ging zelf in therapie, omdat ik voelde hoe afgevlakt ik was geraakt van het werk. Ik voelde dat ik mijn hoofd en lichaam had gescheiden om het werk te kunnen blijven doen. Ik studeerde de Topdog Methodiek, om dit vervolgens met mijn eigen hulphond Eve te kunnen begeleiden en ik startte met 2 gelijkgestemden Het BinnensteBuiten. Onze droom kon ontstaan omdat het bestuur van Lister in ons geloofde en op ons vertrouwde. Zonder al deze betrokkenen hadden we nooit kunnen starten. 

Er startte een zoektocht met een diepe intrinsieke motivatie en een sterke missie. Er sloten zich steeds meer gelijkgestemden aan en hoe vaak ik heb gehoord “Plekken als deze moeten er meer zijn in de zorg” sterkt mij in het blijven uitdragen van de missie en visie. 

Na een paar jaar zoeken en bijzondere co-creaties met bijzonder mooie mensen staat er een mooie krachtige plek die steeds meer ruimte in kan nemen en steeds meer mensen mag helpen. 

Mijn expertises zijn ademcoaching, hulpverlening met honden, GGZ agoog, sociaal ondernemer.

Ik werk vanuit een aantal overtuigingen

  • Start before you’re ready / Perfectie is een excuus voor passiviteit
  • Faalkunde kan je leren 
  • Neem niet aan wat ik zeg; voel jouw waarheid
  • Verander je adem, verander je leven. Ademhaling is een directe sleutel tot jouw zenuwstelsel
  • Ik werk niet met methodes, ik werk met uitgangspunten 
  • Het bouwen aan je leven zonder aandacht te hebben voor je mentale gezondheid, is als het bouwen van een huis zonder fundering